Végre összejött, igaz harmadik próbálkozásra, de összejött. Előző két alkalommal a lámpalázam visszatartott, de ez már nem akadályoz többé, így elmentem a Fegyencedzés facebook csoport országos találkozójára. Félretéve az edzés iránti fanatizmusomat, már csak azért is ott volt a helyem, mert rengeteg kedves ismerősöm is jelen volt (néhányukkal most találkoztam először személyesen), köztük Peti, Zsolti, Jay és Krisz, akik egyben rendezők is voltak.

Zsolti és Jay beszámolóját se felejtsd el elolvasni :)

img_7239.JPG

Az esemény szóbeli megnyitását a közös bemelegítés követte, ami a guggolás és fekvőtámasz könyvbeli 10-10 lépéséből állt. Mindegyik szinten néhány szépen kivitelezett ismétlést kellett csupán elvégezni, némelyikükhöz partneres segítség is kellett a megfelelő segédeszközök hiányát pótlandó :)

fek.jpg

A fekvőtámasz és guggolás progressziójának felelevenítése után a Titán Kettlebell Klub Budapest vette át az irányítást Egyházi Gábor vezetésével. Nem sok idő állt a rendelkezésükre, de az alatt nagyon sok hasznos információt, tippet és trükköt osztottak meg velünk a Ground Force Method-on keresztül.

titan.jpg

Egy kis alsótest mobilizálás, állatjárás, társas játékot követően a húzódzkodást kezdtük el lebontani alapjaira. A lapocka stabilan tartásának gyors megvitatása után néhány páros gyakorlatot mutattak nekünk, amikkel erősíthetjük a lapockák zárását (retrakció), ami nélkül elég nehézkes a húzódzkodás alsó pontjából elindulni. Ezeket a gyakorlatokat szerintem fogom csináltatni a saját kezdőinkkel is, mert nagyon egyszerű, és könnyebb ezt elvégezni, mint az unalmas elméletet mondogatni, hogy miért kell ezt meg azt :)

titan2.jpg


A sok kúszás, mászás, medvegelés és húzás után a fogáserővel zárták szemináriumukat. Mindenki lemérhette fogásának erejét, miközben alaposan ki lettünk képezve a fogáserő fontosságáról, könyök rehabilitációról, és a szöghajlításról, mint rehabilitációs eszközről. Mialatt mindenki a dynamo métert markolászta, hogy számszerűsítse a fogását (58kg-mal a korosztályomban az erősek közé tartozom, hihi), addig néhány méterrrel arrébb Szvet János bemutatta néhány fogáserősítő módszerét és eszközét.

edina.jpg

De legalább most kivételesen nem rúgott fejbe :)

Hogy egy kicsit pihentessük az agyunkat a sok-sok információ feldolgozása közben, a rendezők 3 számban hirdettek versenyt: húzódzkodás, fekvőtámasz és hídtartás. A húzódzkodás és fekvőtámasz esetében külön volt a női és férfi kategória, míg a hídtartásnál nem voltunk kettéosztva.

csajhuzi.jpg

Nagyon szép eredmények születtek, mindenki legyőzte önmagát így véleményem szerint mindenki győztes volt. A legtöbb húzódzkodás 20 fölötti volt, a fekvőtámasz 140 fölötti, és a leghosszabb híd meg 6 perc fölötti, így magasra téve a lécet a jövő évi versenyeknek.

 

BarTendaz bemutató :)

Miután mindenkinek kellemesen beállt a háta, melle és válla a versenyektől, Gauranga tartott egy híd, váll és csípőnyitó jógaszemináriumot. Jómagam itt már csak néző voltam, révén, hogy a hídtartásban 5 perc fölött teljesítettem és a zsibbadást és szédülést hagyni kellett lecsillapodni :)
Remélhetőleg mindenkinek hasznosak voltak Gauranga tanácsai, számomra vannak gyakorlatok, amiket a Peace Mode óta rendszeresen használok, és sokat segítenek abban, hogy ne egy gereblye mobilitásával rendelkezzek.

gauranga.jpg

Végezetül az eseményt a Gymnastic Way csapata, Bajai Attila és Ivánchich András zárta a lassú muscle up szemináriumukkal. Ahogy én látom a Gymnastic Way igyekszik meghonosítani a hazai edzéskultúrában a Christopher Sommer (Gymnastic Bodies) és Ido Portal féle edzésfilozófiát, ami szerintem kivétel nélkül mindenkinek csak hasznára válhat (jómagam már lassan 2 éve alkalmazom a Sommer edző által előrt progressziókat, amik habár lassabban haladnak, de atombiztos alapokat nyújtanak). Egy igen alapos lapocka, váll és csukló bemelegítést követően részletesen kitértek a lassú muscle up progressziójára, a gyűrűs edzés mikéntjeire, a hajlított és nyújtott kar erejére (HKE és NYKE, aki olvasta már a metálozott testekes cikkeimet :) ). A gyűrűn való befogás (false grip) sokaknak okozhatott néhány kellemetlen pillanatot, ugyanis ha nincs "betörve" a csukló rá, akkor nagyon kényelmetlen és nyúzza a bőrt a kisujj felőli oldalon (teljesen nyújtott kézzel való lógás esetén a legfájdalmasabb szerintem, és ugye a tornában a szép egyeneseket szeretik, így ez a hivatalos kezdőpozíció... ráadásul így teljes a mozgástartomány, khehe).

kozos2.jpg

Erős közösség.

Összegzésként csak annyit írnék, hogy már várom a jövő évi eseményt, kíváncsian várom, hogy mennyit erősödünk, mennyivel leszünk többen, és hogy milyen programokat szerveznek majd Zsoltiék nekünk. Az idei találkozón sok hasznos gyakorlattal és könnyen emészthető információval láttak el minket, ami mind a kezdőknek és mind a haladóknak jól jöhet. Addig is nagyon várom, hogy összejöjjön az idei örömedzés, és igen, ez most célzás Zsoltinak! :D

Szép napot és jó edzést!
Samu

A bejegyzés trackback címe:

https://mtsamu.blog.hu/api/trackback/id/tr737529786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

angelocska 2015.06.13. 18:06:05

Jövőre el tudok menni!!
süti beállítások módosítása