Igen, ennyi volt, vége, köszönöm szépen, viszlát! Öt és fél év után, csúszás nélkül magam mögött tudhatom az egyetemet, úgyhogy papíron MSc villamosmérnök lettem. Az már más kérdés, hogy a szaktudásom mikor érik be annyira, hogy ténylegesen kiérdemeljem a mérnök jelzőt :)

Most, hogy nem kell a sulira koncentrálni egy kicsikét üresség érzetem van, hiszen jó adag energia és idő szabadult fel általa, annak ellenére is, hogy teljes munkaidőben fogok dolgozni. Ideje lenne ápolnom az elhanyagolt emberi kapcsolataimat, és olyan barátokat, akik az egyetemi évek alatt más merre sodródtak.

Egy gyors témaváltással "minimális" összefoglalót adnék arról, hogy ősszel-télen milyen edzéseket végeztünk barátaimmal, és milyen eredményekkel.
Heti négy nap edzettünk (most is), amiben két nap váltogatta egymást.

  • A:
    • Első szett: húzódzkodás + fej fölé nyomás
    • Második szett: evezés + tolódzkodás gyűrűn
    • Láb: időre guggolás, utána traktorkerék húzás hátrafelé
  • B:
    • Első szett: felhúzás + muscle up
    • Második szett: pelikán gyakorlás gyűrűn
    • Láb: merevlábas felhúzás variációk, traktorkerék húzás előre

Eredményeket tekintve mindhárman 3-4kg-t pakoltunk magunkra, főleg a lábainkon, csuklyánkon és vállainkon látszik ez. Most, hogy új év van, elővettük a közös célokat a saját testsúlyos gyakorlatok közül és egy kidolgozott program keretei között megkezdtünk a mellső függőmérleg és a támaszmérleg gyakorlását. Mindezek mellett heti kétszer felhúzunk, guggolunk, erősítünk az egykezes húzódzkodásra is, és a toló erőnket sem hanyagoljunk. De a mostaniról majd később, éppen csak elkezdtük :)

blogra.JPG

Vettem egy 24kg-os kettlebellt, és imádom!

Illetve olyan sokszor került elő Ido Portal (és Max Shank is, aki szintén lenyűgöz a generalizmusával) mostanság, hogy hétfőtől péntekig minden nap gyakorlok floreio alapokat, mobilizációs gyakorlatokat. Ilyenek például az oldalsó fekvőtámasz, hídban forgás progresszió, QDR progresszió. Nemsokára megyek is egy QDR-rel (lényegében egykezes könyöktámasz/elbow lever, csak oldalra fektetve) foglalkozó szemináriumra, amit a Thor Mobility szemináriumon megismert egyik úriember fog tartani. Erről majd még írok beszámolót, én már nagyon várom :)

Továbbra is olvasom Viktor E. Frankl könyvét, viszont könnyed olvasmánynak mellé belekezdtem Hackenschmidt könyvébe. Egy ideig biztos nem fogok új könyveket venni, van most elég, eheh :)

Viszont az egyik legnagyobb és legizgalmasabb kihívás a konyhában vár most rám. Tanulás helyett több időt tudok a sütő-főző ismereteim bővítésére, így megeshet, hogy ezekről is fogok ide írni.
Úgy gondolom egyelőre ennyi elég lesz, sok a tennivaló még, amivel el vagyok maradva. Anginak úgyis rég írtam már cikket a Metálozott Testekre, és az újhoz már elkészültek a képek, szóval írnom kéne körítést hozzá :)

Szép napot
Samu

A bejegyzés trackback címe:

https://mtsamu.blog.hu/api/trackback/id/tr507107185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása