Sablonok és körforgás

2014.06.09. 07:37

Annak köszönhetően, hogy őszinte és szókimondó ember vagyok gyakran fordulnak hozzám ismerősök tanácsért, véleményért, így sokszor adódik lehetőségem emberek életének bizalmas dolgaiba való betekintésre. De ha nem is éppen bizalmas és titokban tartandó dolgokról van szó, sőt akár még csak nem is az én ismerőseimről, akkor is vannak dolgok, amik érdekesek számomra, és amiket szeretek "megfigyelni".

Az életben egy visszatérő szimbólum a kör. Gyakran mondjuk, hogy "csak körbe-körbe mész, de nem jutsz előrébb". Viszont a "körbe-körbe" nem feltétlen jelenti azt, hogy valaki nem halad valamerre. Figyeljük meg az életünkben, hogy vannak dolgok, amik periodikusan ismétlődnek, sokszor még sablonmódjára ugyanúgy jönnek szembe velünk. Még ha sikeresen is veszel akadályokat az életedben, akkor is ott maradnak ezek a sablonok, és ez a körforgás akkor ér véget ha a tested végső nyugovóra tér majd. Viszont az a tudás, hogy tisztában vagy a sablonok létezésével és felismered őket hatalmas előnyt jelent számodra abban, hogy az akadályokat sikeresen vegyed.
Éppen ezért érdemes jobban szemügyre venni a kör szimbólumát, mert ez még nem a teljes kép, csupán egy vetülete. A még gyakrabban visszatérő szimbólum, amivel találkoztam és találkozhatunk az a spirál. Látszólag körbe-körbe megy valaki, de közben egyre magasabb szintre jut az életben, az Univerzumban egyre magasabb energiák felé halad. Ez lenne az ideális, és azok, akik ténylegesen "nem jutnak egyről a kettőre", azok a spirálnak egy adott szintjén haladnak körbe-körbe, anélkül hogy feljebb jutnának egy fikarcnyit is.

Ha már elkalandoztam a spirálok felé, akkor tessék egy kis Tool.

Csak hogy visszakapcsolódjak az első gondolatmenethez is:
Előfordult már párszor, hogy ismerőseim (akiknek egyetlen közös az életükben, hogy engem ismernek, de amúgy nem ismerik egymást, stb.) meséltek egy bizonyos élethelyzetről, amiben éppen voltak, sőt olyan is volt, hogy online beszélgettem egyszerre két barátommal, akik szinte szóról szóra ugyanazt írták le, hogy mi a bajuk. Természetesen ugyanazt tudtam tanácsolni mindkettejüknek a saját boldogságuk érdekében, de a reakció rá teljesen eltérő volt. És ez az, ami számomra nagyon izgalmas tud lenni; hogyan döntenek az emberek, hogyan élik meg a döntéseik következményét, mennyire adják át magukat az érzéseknek, mennyi ideig merülnek el egy-egy fázisban.

Érdekes számomra továbbra az is, hogy az emberi lét hogyan alkalmazkodott a természeti körforgáshoz. Szinte még a "problémáink" közül is vannak olyanok, amik mintha egy-egy évszakban sokkalta jobban kivennék részüket az hétköznapjainkból.

Spiral_of_Life.jpgKép innen: milahelp.org

Na mindegy, nem cifrázom tovább. A lényeg annyi, hogy ha valami ismétlődik akkor megfigyelhető a minta, ami alapján teszi ezt, és a körforgások, sablonok ismeretében sokkal könnyebben vehetjük az élet akadályait. Ugyebár szokás mondani, hogy minden ember hibázik, de csak a hülye követi el ugyanazt a hibát kétszer :) Tessék nyitott szemmel járni!

Szép napot!
Samu

A bejegyzés trackback címe:

https://mtsamu.blog.hu/api/trackback/id/tr306251868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása