Jó ideje nem írtam ide semmit, pedig belekezdtem már néhány bejegyzésbe. Sajnos még nem állt rá az agyam a "blogger életre", így ha úgy érzem nem tudok valami hosszú és tartalmasat írni, akkor nincs értelme egyáltalán írnom. Igyekszem javítani ezen, de addig is összefoglalom mi történt manapság velem:

PEACE MODE

Egy barátommal, Gauranga Dassal (aki amúgy jógaoktató és a testedzés szerelmese, oldalt láthattok linket a blogjára) szerveztünk egy kisebb hétvégi "rendezvényt" Budapesten a Városligetben. Az eseményt PEACE MODE-ra kereszteltem, utalva a BEAST MODE-ra, mint erősítő edzések szeretett jelzője (és a facebook csoportra, ahol hírdettük az eseményt), illetve a jóga által nyerhető belső békére is. Itt összehoztuk a street workoutot a jógával, hogy az egyes sportágak rajongói tanulhassanak a másikéból, illetve új kapcsolatokat, barátságokat szerezzenek.
Minden résztvevő szerint remekül sült el a dolog és folytatást követelnek, szóval lesz még ilyen az biztos :) Sőt, további sportokkal is szeretnék még ilyen sportösszejöveteleket szervezni.

DSC_1374.jpg

A nők általában a férfiak fejét szokták elcsavarni, de Edina most a gerincemet csavarja :P

Edzés célok

Ugyebár a mellső függőmérleget, zászlót és láblendület nélküli muscle upot céloztam meg nyár végéig. A teljes mellső függőmérleg nem lesz meg, de már most képes vagyok terpeszben megtartani, valamint fel tudok billenni "muscle uppal" a rúd fölé mérlegből, és egylábas tartásban húzódzkodni is tudok már.
Zászlóval jól haladok, nem sokkal kell már csak lejjebb engednem magam. Viszont most egy ideig alulról közelítem meg a tartást, és nem felülről ereszkedek bele, mert egy bizonyos szögnél az alsó vállam nem forog tovább, mivel túlságosan is erőteljesen lehet abban az irányban tolni a bordásfalat, így "beakad".
A muscle upom technikája sokat javult, már elég jól fel tudom "tépni" magam a rúd fölé, illetve szabadstílusú verziókat is elkezdtem gyakorolni, mivel mégiscsak nyár van, szórakozni kell :)

fl2.png

Csak a hitelesség kedvéért :) Tessék meglátogatni a csapatom facebook oldalát is!

Tanulás

Beszereztem néhány érdekes és hasznos olvasmányt, amikkel el tudom foglalni magam az unalmas vonatutakra (sajnos máskor nem nagyon van időm olvasni). Most például Gyömbér Noémi, Kovács Krisztina - Fejben dől el, sportpszichológia mindenkinek, és Blandine Calais-Germain - Anatomy of Movement könyveket olvasom. De manapság fejeztem be Robert Moore, Douglas Gillette - King, Warrior, Magician, Lover című művét, ami a Férfi pszichéjével foglalkozik. Továbbá félbemaradt Robert M. Sapolsky - Why zebras don't get ulcers című könyve, ami a túlzott mértékben bekapcsolt stressz mechanizmus általi következményekkel foglalkozik, illetve azzal, hogy az emberi test hogyan működik stresszhelyzetben, illetve annak megszűnése után, mindezt teljesen közérthető nyelvezetben, mindenki számára fogyaszthatóan, igaz magyar fordítása nincs még tudtommal. Másik félbehagyott mű Viktor E. Frankl - az ember az értelemre irányuló kérdéssel szemben. Vagyis nem is félbehagyott, csak ritkábban veszem elő, mert bármikor beleolvasok, és egy gondolatmenettel, vagy fejezettel végzek olyan mértékű és minőségű tanításokat kapok belőle, amiket sokáig kell emésztenem. Nem egy egyszerű olvasmány, és szerintem egy kicsit felkavaró is azáltal, hogy miféle igazságokat mond.
Továbbá, mivel az egyetemből még egy utolsó félévet túl kell élnem, és már csak átkozott szabválokkal kell foglalkoznom úgy gondoltam, hogy olyanokat veszek fel, amikből tanulhatok is valamit, ami érdekel és hasznos lehet. Így fogok járni a "Társas lény", "Konfliktuskezelés" kurzusokra, amiken remélem sikerül majd értékes és hasznos dolgokat tanulnom.

Edzéssel/edzősködéssel kapcsolatos tevékenységeim

Igaz manapság egy kicsit lassabban szülök meg egy-egy cikket a Metálozott Testekre, viszont nagyon meglepődtem, és egyszerre nagy örömmel töltött el, hogy a "lájkolók" és megosztók között vannak olyan emberek is, akik sokkal régebb óta foglalkoznak az erősítéssel, és edzősködéssel mint én, olyanok akikre én magam is felnézek. Illetve jönnek hozzám kérdésekkel, hogy ezt hogyan lehetne megtanulni, ezen hogyan lehetne segíteni, stb., és megesett már az is, hogy nálam erősebb és tapasztaltabb ember is kikérte a véleményem (noha nem mindig tudtam érdemben mondani bármit is, de igyekszem tanulni a hiányosságaimból is).
A pozitív visszajelzések, amiket kapok csak további alázatos és kemény munkára, tanulásra ösztönöznek, mert látom van az embereknek haszna abból, hogy ezt csinálom. És mit ér egy férfi, ha nem érzi magát hasznosnak? Alig léptem rá az útra, de már most biztosan tudom, hogy ez volt életem egyik legjobb döntése!

A "kis edzőcsoportom" már nem annyira kicsi, megesik sokszor, hogy 2-3 felé kell bontanom őket, hogy megfelelően tudjunk Peti barátommal rájuk figyelni. Kifejezetten jól fejlődik mindenki, és bevállaltunk egy újabb csoportot is, amiben kezdő hölgyeket igyekszünk kikupálni. Még egy hónapja sincs, hogy elkezdtek edzeni, de hamar belerázódtak a ritmusba ők is, annak ellenére, hogy az első alkalomkor még nagyon haldokoltak :)

Balatonkenese - Workout Tábor

Idei év legemlékezetesebb hétvégéje volt augusztus 8-9-10. Heten voltunk egy kis sátorkörben, Petivel mi voltunk ketten csak hímek, úgyhogy nőuralom volt :D kicsit kedveskedtünk nekik, hogy szombaton sütöttünk reggelire zabpalacsintát, ne csak mindig a hölgyek sürögjenek a konyhában.
Úgy mentünk le a táborba, hogy vagy 40 páros akrobatikus gyakorlatot gyűjtöttünk össze, amiket ki kellett próbálnunk és siker esetén megörökíteni őket.

10378129_832390560140885_3604194629182482144_n.jpg

Felcsaptunk akrobatáknak :P

Annak ellenére, hogy a táborban sokan megfordultak, sajnáltam, hogy egyszerre nem voltunk nagyon sokan, mert nem mindenki volt lent teljes hétvégén. Majd ősszel a FitBalance-on többen leszünk!
Viszont most is sikerült új kapcsolatokat építeni, kaptunk néhány meghívást közös edzésre az ország különböző pontjaira, úgyhogy lassan körbe kell járni az országot, hogy ismerkedjünk :)

Na de mára ennyi elég lesz a billentyűk koptatásából, hagyni kell későbbre is.

Szép napot!
Samu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mtsamu.blog.hu/api/trackback/id/tr916603745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása